Sinds 2012 werkt Joline de Veer (1990) als vormgever onder de naam ‘In Scene Gezet’. Ze is op veel vlakken actief. Van productontwerp, fotografie en kostuumontwerp tot decorbouw. Het creëren van extra dimensies, het spel tussen realiteit en fantasie, staat centraal in het werk van de theatervormgeefster.
Bij alles wat ze doet, zijn verhaal en materiaal leidend. Joline probeert uit, kijkt wat het kan worden, let op details. Door te experimenteren met allerlei materialen en technieken ontstaan niet zelden wonderlijke beelden.

Zo kwam ze uit bij gebruikte koffiecups voor haar lichtobjecten, gekregen van buurtbewoners en schoongemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wonderlijke beelden ook in het laboratorium, dat Joline in samenwerking ontwierp, voor de opnames van Dus ik ben Junior, een filosofisch kinderprogramma van omroep HUMAN.

De Keilewerf’, de werf waar je alles kan (laten) maken. Een plek die inspireert, waar zowel met handen als hoofd wordt gewerkt en alle ruimte is voor samenwerking en eigen initiatief. Wat in 2014 begon met een leegstaande loods van 1000 m2 is nu een broedplaats voor inmiddels ruim 80 (jonge) creatieve ondernemers, verdeeld over 2 gebouwen met een totaal van 6000 m2. Er zijn staalslagers, kunstenaars, meubelmakers en muzikanten neergestreken. Ook filmmakers, surfboardshapers, foodtruckbouwers en stoffeerders hebben hun eigen studio’s of werkplaatsen gebouwd. Doordat de werfgenoten elkaar ontmoeten en helpen, inspireren ze elkaar. Die kennisoverdracht zie je terug in de kwaliteit.

Welke richting ‘In Scene Gezet’ opgaat? ‘Mijn passie is het theather’, aldus Joline. ‘Helemaal ergens in opgaan, het proces van samen iets maken, is enorm inspirerend.’

Joline de Veer heeft theather vormgeving gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (2013). Sinds 2016 heeft ze een atelier in de Keilewerf in Rotterdam.